Linux Centos PLESK Kurulumu

    Öncelikle merhabalar,

    Yarı kendi anlatımım yarı ise alıntı yaptığım linux üzerine plesk kurulumunu anlatacağım lafı uzatmadan hemen detaylara geçelim.

    1) Öncelikle Pleski indirebilmeniz için SWSOFT’dan bir account sahibi olmanız gerekmektedir. Accountlar ücretsiz olup programı indirdiğinizde sadece 1 adet domain barındırma limiti ile gelir. http://Üye Ol
    2) Kayıt olduktan sonra ise Hangi işletim sistemini kurduysanız ona göre olan programı http://Üye Ol Ancak lütfen makinanızın kaç bit olduğunu göz önünde bulundurarak indirme işlemini gerçekleştirin aksi takdirde çok kötü bir performans alıcaksınız ve sunucu loadlarınız çok yüksek olacaktır.

    3) Ben kurulumu Centos 4 versiyon bir makina üzerinde sizlere göstereceğim bu yüzden CentOS 4.x 64bit seçeneği altındaki Autoinstaller’ı indiriyorum. Linux makinanıza Konsoldan dosya indirmek için WGET komutunu kullanabilirsiniz. Tabi öncelikle Root olarak login olmanız gerektiğini de hatırlatalım.

    Evet başlıyoruz ;

    Kod:

    # wget http://download1.parallels.com/Plesk/PPP9/CentOS4.3/parallels_installer_v3.4.1_build090204.18_os_CentOS_4.3_x86_64



    Wget sonunda telnet aşağıdaki gibi göstericektir.



    Artık installeri indirmiş olduk. Sıra geldi artık kuruluma geçmeye. Öncelikle Installer’a gerekli yetkileri vermemiz gerekir ki dosyaları oluşturup gerekli izinleri ayarlayabilsin. Bunun için CHMOD komutunu kullanabiliriz. Hemen geçiyoruz komutumuza :

    Kod:

    # chmod +x parallels_installer_v3.4.1_build090204.18_os_CentOS_4.3_x86_64.4

    Artık yetkileri de verdiğimiz installerimizin işini yapması için gerekli komutu vermeye geldi sıra. Bunu da şu şekilde verebiliriz.

    Kod:

    ./parallels_installer_v3.4.1_build090204.18_os_CentOS_4.3_x86_64.4

    Bundan sonra Windows’dan pek de farklı olmamak üzere sizi bir Kurulum rehberi karşılayacak ve sizde ona isteklerinize göre PLESK’i nasıl kurucağınızı adım adım belirteceksiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey Server IP’lerinizin doğru olarak yapılandırılmış olmasıdır.

    Kısa zamanda Windows üzerine PLESK kurulumu , WHM - Cpanel kurulumunu açıklayıcı bir şekilde anlatacağım. Kolay gelsin..

    Bu yazı hakkında bir şeyler demek ister misiniz?

     
    Wp designer: Anarschi Blogger converted by Elektronikotin